ΝΟΜΙΚΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Γιώργος Λαθύρης

Ασκεί συγγραφικό, μεταφραστικό και διδακτικό έργο. Συντονίζει και διευθύνει τις εργασίες της Πολιτιστικής – Ερευνητικής Εταιρείας “ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ” από της ιδρύσεώς της, το 1992, μέχρι σήμερα. Παραδίδει μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Φιλοσοφίας στην έδρα του ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΥ στην Αθήνα, έχοντας δώσει πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες. 

Έχει εργαστεί πολλά χρόνια με ομάδες αυτογνωσίας και έχει διευθύνει πάνω από 150 σεμινάρια εργασίας με αμιγώς Ελληνική θεματολογία. 

Αναζητώντας τις ρίζες της ίδιας της Γλώσσας, οδηγήθηκε στη συστηματική μελέτη και βαθιά γνώση της Αρχαίας Ελληνικής ως πηγή της σύγχρονης Ελληνικής αλλά και πολλών άλλων σύγχρονων Γλωσσών. Για τις εκδόσεις του Ηλιοδρομίου, έχει επεξεργαστεί, σχολιάσει και αποδώσει πολλά σημαντικά έργα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματεία, όπως, τα: “Περί Ευθυμίας” του Πλουτάρχου, “Περί Αγαλμάτων” του Πορφυρίου, “Περί της Ιερατικής Τέχνης των Ελλήνων” και “Ιεροί Ύμνοι” του Πρόκλου, “Κρατύλος – Περί Ονομάτων Ορθότητας” του Πλάτωνος, κ.α.

Συνεργάζεται με την ομάδα του “THERATREE – Awakening the Senses of the Soul”, στοχεύοντας στην εναρμόνιση του σύγχρονου ανθρώπου μέσω της δημιουργικής και βιωματικής προσέγγισης της Χειρώνιας Θεραπείας, συνθέτοντας την αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία με τη σύγχρονη Ψυχοθεραπεία.