Μαρτυρίες

Τι είπαν για εμάς…

Online Ψυχοθεραπεία

Γιατί online ψυχοθεραπεία; Σε ποιους απευθύνεται; Πώς λειτουργεί;

Μαρτυρίες από ατομικές και online συνεδρίες

«Είχα ένα φόβο μικρή. Φοβόμουν το σκοτεινό βυθό της θάλασσας. Η Ιωάννα καταφέρνει να σε ταξιδέψει στις θάλασσές σου και να φωτίσει τους θησαυρούς που φωτίζουν τα βάθη τους. Γιατί στα σκοτάδια κρύβεται η πιο άγρια ομορφιά.»

Ι.Φ., Χημικός Μηχανικός

«Επισκέφτηκα 5 διαφορετικούς ειδικούς, με μία ή επαναλαμβανόμενες συνεδρίες. Η συγκεκριμένη, είχε πολύ μεγάλη διαφορά ως προς τον τρόπο προσέγγισης στα θέματα που είχα ανάγκη να συζητήσω. Μου συνέβη να έχω ακόμα αντιληφθεί / συλλάβει ένα πρόβλημά μου, ωστόσο με εντυπωσίασε η περαιτέρω διάσταση που μπορούσε να μου αποκαλύψει και η ακόμη πιο εμβριθής ανάλυση αλλά και η σύμπλευσή της, η σύνδεση, το να με αισθανθεί. Αισθάνομαι ασφάλεια και εξαιρετικά αποτελεσματική βοήθεια.».

Δημήτρης Σ., Ελεύθερος Επαγγελματίας

«Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για την ανθρώπινη ψυχή μηδένισε την απόσταση (Κρήτη – Αθήνα, τηλεφωνική επικοινωνία). Κέρδισε την εμπιστοσύνη μου απ’ την πρώτη στιγμή με την ευγένεια στο λόγο της και το σεβασμό στις ανάγκες μου. Με γνώσεις και συνέπεια επαγγελματία αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινη είναι πάντα εκεί σε όποια δυσκολία ή απορία μου. Της είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά της στη διαχείριση των θεμάτων που αντιμετώπισα και την προσωπική μου εξέλιξη και την προτείνω ανεπιφύλακτα».

Μαρία Λ., Ιδιωτική Υπάλληλος

«Έχω την τύχη να γνωρίζω και να συνεργάζομαι με την κ. Μακρίδου αρκετό διάστημα. Η επικοινωνία είναι άριστη. Η κ. Μακρίδου σε κάνει να νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή. Την ώρα της συνεδρίας επιδεικνύει την απόλυτη αφοσίωση στο θεραπευόμενό της, με το σεβασμό που χρειάζεται και την αμέριστη προσοχή της. Η δική μου προσωπική εμπειρία είναι πως έχει την ικανότητα να συνδέεται σε βάθος με το θεραπευόμενο, έχει κατανόηση και είναι σε θέση να προσφέρει την ακριβή βοήθεια που χρειάζεται ο θεραπευόμενος την εκάστοτε στιγμή, οδηγώντας τον σε θεραπευτικό αποτέλεσμα. Εδώ και αρκετό καιρό, οι συνεδρίες μας γίνονται τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και θα ήθελα να τονίσω, πως παρόλο που στην αρχή ήμουν επιφυλακτική για αυτό τον τρόπο, δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Η ικανότητά της να συνδέεται με την κατάστασή μου και την εκάστοτε δυσκολία μου, δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την έκβαση της συνεδρίας, πάντα έχω την αίσθηση πως είναι δίπλα μου. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτόν τον πρωτίστως άνθρωπο, αλλά και επαγγελματία». 

‘Εφη Δ., Νοσηλεύτρια

«Επισκέπτομαι την Ιωάννα Μακρίδου εδώ και τέσσερις μήνες περίπου. Είναι η πρώτη φορά που κάνω ψυχοθεραπεία στη ζωή μου και στην αρχή ήμουν κάπως αγχωμένη γι’ αυτό. Από την πρώτη μας κιόλας συνάντηση με έκανε να αισθανθώ ιδιαίτερα οικεία μαζί της, με το γλυκό της χαμόγελο, το ειλικρινές ενδιαφέρον της και την περιποιητικότητά της. Σε αυτό συνετέλεσε και ο υπέροχα διαμορφωμένος και άνετος χώρος όπου δέχεται επισκέψεις… Οι συναντήσεις μου με την Ιωάννα με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ ήδη, και κάθε εβδομάδα λαχταρώ να έρθει η ώρα που θα μιλήσουμε!»

Γεωργία Ρ.

«Κάθε εβδομάδα ανυπομονώ να δω την Ιωάννα και μετά από κάθε ραντεβού είμαι ανακουφισμένη, βλέπω τη ζωή πιο θετικά. Τα λόγια της μιλάνε στην ψυχή μου. Είναι γλυκός, ήρεμος άνθρωπος με χιούμορ που σου δίνει χώρο και χρόνο για να πορευτείτε μαζί σε αυτό το ταξίδι».

Μαρία Μ.

 «Η Ιωάννα είναι καταπληκτική στη δουλειά της, δείχνει να την αγαπάει πολύ και το μεταδιδει αυτό. Αληθινή, κατατοπιστική , με κατανόηση και προθυμία να βοηθήσει σε όλα!» 

Άννα Κ.

«Θα τη σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όποιον χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, καθώς εμπνέει εμπιστοσύνη και οικειότητα, έχει βαθειά γνώση του αντικειμένου της και δεν κάνει το θεραπευμένο να αισθανθεί ντροπή ή ανασφάλεια οποιαδήποτε στιγμή». 

Ελένη Τ.

Μαρτυρίες από Σεμινάρια

Θέμα: «Γιατί επιλέγουμε τον σύντροφο που επιλέγουμε»

«Ήταν η πρώτη μου φορά σε βιωματικό ομαδικό σεμινάριο. Παρόλα αυτά αφέθηκα. Μου ενέπνευσε τόση εμπιστοσύνη η Ιωάννα που δεν σκέφτηκα κάτι χωρίς πρώτα να το νιώσω. Η φωνή της, η φιγούρα της μου έβγαζε μια ζεστασιά και μια σιγουριά μητρική, ένα δίχτυ ασφαλείας. Δεν είμαι ρομαντική ούτε καλοπροαίρετη αλλά αυτά ένιωσα. Ήταν μια εμπειρία μοναδική που θα τη θυμάμαι για καιρό γιατί ήταν τόσο έντονη που ακόμη τη “δουλεύω” μέσα μου…»

Αρτεμισία Μ., Αρχαιολόγος 

 «Η πιο αποτελεσματική short- term therapy»

Ντίνα Κ.

«Με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα «παραμελημένα» κομμάτια του εαυτού μου. Τελευταία, προσέχω πολύ το πού εμπιστεύομαι την ψυχή μου και με τις συγκεκριμένες συντονίστριες αισθάνομαι χαρά που το έκανα».

Αγγελική Π., Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης

«Πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα, παρόλα αυτά αφέθηκα. Κι αυτό χάρη στην Ιωάννα, τη συντονίστρια η οποία είναι εξαιρετική επιστήμονας και αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες σου πριν αυτές καλά καλά ειπωθούν. Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι τελειώνοντας αυτό το βιωματικό σεμινάριο ανοίγονται δρόμοι μπροστά μου… που χρόνια ήταν κλειστοί. Πολύ δυνατή εμπειρία!»

Ε.Κ., Νοσηλεύτρια

«Είναι πια κοινός τόπος πως η ψυχοθεραπεία είναι τέχνη. Χρειάζεται γνώσεις, τεχνική, και προπάντων  μεράκι. Η Ιωάννα εκτός του ότι κατέχει και τα τρία, έχει επιπλέον τη μοναδική για μένα ικανότητα της “διάχυσης”. Είναι η ικανότητα όπου ο  ψυχοθεραπευτής επιτρέπει στον εαυτό του να αφεθεί αβίαστα και φυσικά  στον “κενό χώρο”  συνάντησης του εκάστοτε διαπροσωπικού γίγνεσθαι. Και αφού αυτή είναι και η ικανότητα – κλειδί για ένα επιτυχημένο ζευγάρι, η Ιωάννα είναι η καταλληλότερη να το εμπνεύσει. »

Εύα Σ., Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

«Ήταν πολύ όμορφα και απλά. Εύκολα καταλάβαινες όλα τα πράγματα, χωρίς πίεση. Με άφησε άφωνη το βιωματικό με το σώμα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έχουμε τόση δύναμη, ότι είναι τόσο απλό για την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα.»

Βάσω Σ., Ξενοδοχοϋπάλληλος

 «Πολύ δυνατή, καθαρή και απελευθερωτική προσέγγιση στους κόμπους των σχέσεων. Δυνατή εμπειρία.»

Νεκταρία Κ., Γραμματέας

«Αυτό που μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι διδάχτηκα από καταστάσεις του παρελθόντος μέσα από τη βιωματική άσκηση και ενώ πριν τις έβλεπα σαν κάτι αρνητικό, πλέον είναι μία πολύ όμορφη ανάμνηση της ζωής μου»
Ζωή Τ., Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης

Θέμα: «Συναισθήματα. Η Κινητήριος Δύναμη στη Ζωή μας. Στα χνάρια του Θησέα…»

“Μοναδική εμπειρία που μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τις κρυμμένες μυθολογικές ρίζες μας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το δρόμο για ένα μοναδικό και συναρπαστικό ταξίδι ζωής, ταξίδι ψυχής”.

Γεωργία Ν., Health Psychologist

“Γίνεσαι μέλος μιας πολύ δυνατής ορχήστρας που διευθύνεται από έναν πολύ δυνατό μαέστρο και όλοι μαζί παράγετε αριστουργήματα”.

 Edward Z., Game Designer

“Ένα τολμηρό ταξίδι στα άδυτα της ύπαρξης μας, μέσα από τα αρχέτυπα της Ελληνικής Μυθολογίας. Μέσα από μια τόσο δυναμική κατάδυση γεννιόμαστε ξανά …στο Φως μίας καινούριας Συνείδησης. “

Πέννυ Ο., Δημοσιογράφος

“Η ομάδα λειτουργεί σαν ένας καθρέφτης που αντανακλά κομμάτια του ψυχισμού των μελών της. Είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία που με την κατάλληλη καθοδήγηση από την Ιωάννα έχει άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα. Η εμπειρία αυτή είναι το πιο μεγάλο δώρο που έχω προσφέρει στον εαυτό μου”

Μαρία Κ., Οικονομολόγος

“Το να μπορείς να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή σου, είναι μοναδική εμπειρία ζωής. Όμως χρειάζεσαι και τον κατάλληλο άνθρωπο για να στο δείξει. Σ’ ευχαριστώ πολύ που μου έδειξες και συνεχίζεις να μου δείχνεις! Έχουμε δρόμο μπροστά μας και η διαχείριση θυμού τελικά ήταν η αφορμή, γιατί το πετύχαμε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς τη ρίζα του.”

Σταύρος Λ., Διοικητικός Υπάλληλος

“Με τη συμμετοχή μου στην ομάδα του Θησέα βίωσα ένα συγκλονιστικό εσωτερικό ταξίδι. Όχι μόνο βρήκα ειρήνη σε προσωπικά διλήμματα, αλλά μου δόθηκε και η ευκαιρία να δημιουργήσω πολύτιμες σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, καθώς αντιμετωπίσαμε μαζί τις προκλήσεις και τους “άθλους”. Η Ιωάννα μας καθοδήγησε με θάρρος, ειλικρίνεια και αγάπη μέσα από δύσκολα μονοπάτια, χωρίς ίχνος παρεμβατικότητας και δίνοντάς μας τον απαραίτητο χώρο και χρόνο να αναπτυχθούμε. Η εμπειρία αυτής της ομάδας επηρέασε με ριζοσπαστικό τρόπο τη ζωή μου, και μου έδωσε μαθήματα που θα με συντροφεύουν παντοτινά. “

Αγγελίνα Χ.Γεωπόνος

Ιωάννα Μακρίδου, (Couns. Dip., MA.)​ - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Gestalt.​

Ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του «THERATREE- Awakening the Senses of the Soul». Εμπνεύστρια της  Χειρώνιας Θεραπείας  που αποτελεί όραμα και έργο ζωής της.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Master in Integrative Counseling & Psychotherapy, Middlesex, U.K.) ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (COSCA, Counseling & Psychotherapy, Scotland U.K.). Έχει ολοκληρώσει Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα στην Θεραπεία Gestalt (San Fransisco Gestalt Institute Ecole Parisienne de Gestalt), Θεραπεία Τραύματος και Μετατραυματικού Στρες (PTSD), Θεραπεία ζευγαριών (Ψυχογενετικό Σύστημα), Οικογενειακή θεραπεία (Adlerian Training Institute, Inc), Κλινική Ψυχοπαθολογία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), «Transpersonal Psychotherapy and Holotropic Breathwork» κ.α. 

Είναι δημιουργός της ομάδας THERATREE, που στόχο έχει την Αφύπνιση των Αισθήσεων της Ψυχής (Awakening the Senses of the Soul) κυρίως μέσα από τη βιωματική εργασία με αρχέτυπα και αρχαιοελληνικούς μύθους στα πλαίσια της Χειρώνιας Θεραπείας

Τα τελευταία χρόνια επιμελείται το επιστημονικό περιεχόμενο των Chiron Retreats , διατηρώντας παράλληλα το θεραπευτικό της ρόλο.